Contact

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening, vul het contactformulier in of neem telefonisch contact op met Gerard op 't Hoog (06-39431160)

Medicatie audits

De Farmaspecialist heeft in de afgelopen jaren meer dan 600 medicatie audits uitgevoerd bij meer dan 50 instellingen en kan op basis van gestandaardiseerde werkwijzes  snel beoordelen in hoeverre uw medicatieproces voldoet aan de door u of andere instanties gewenste normen. Wij kunnen deze audits uitvoeren als certificerende audits waarbij normatief wordt beoordeeld, maar vaak wordt ook een interactieve audit uitgevoerd waarbij de zorg ter plekke suggesties krijgt aangereikt om verbeteringen door te voeren.

Indien u snel en tegen lage kosten een 'farmaceutische foto' wenst van de status van het medicatie proces in uw zorginstelling kan de medicatie audit voor u geschikt zijn. Ook zeer geschikt om een objectief beeld te verkrijgen over het functioneren van uw apotheek. De auditors zijn zeer ervaren en meestal hoog opgeleide verpleegkundigen met medicatie processen als specialisatie.

Deze audit kan uitgevoerd worden als:

  • Quick scan: in 1 of 2 dagdelen weet u in grote lijnen wat er goed loopt en wat er verbetering behoeft in uw proces. Hiervoor doen wij dan ook globale aanbevelingen. Verdere acties op grond van deze informatie kunnen uitgewerkt worden.
  • Uitgebreide(re) scan: sluit goed aan wanneer u al weet waar de problemen zitten maar graag een gerichte analyse wil hebben van deze problemen en mogelijke oplossingsrichtingen uitgewerkt wilt zien op basis van best-practice modellen bij collega- instellingen en gerelateerd aan benchmarks. Hiermee voorkomt u dat u te veel betaalt voor de gewenste/benodigde kwaliteit! Het wiel hoeft niet meer uitgevonden te worden.